Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till tendens

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till tendens.Vad betyder tendens

Sett till sina synonymer betyder tendens ungefär benägenhet eller trend, men är även synonymt med exempelvis "vana" och "anlag". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tendens. Vår databas innehåller även sex böjningar av tendens, fem exempelmeningar på hur ordet tendens kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av tendens

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet tendens.


Exempelmeningar för tendens

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tendens kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De är kraftigt förhöjda halter och det finns tendens till att den har ökat under provtagningsperioden.  
 2. Den skrevs med en klar tendens och Gyllenkroks vederdelomän tolkade den som en tyst kritik av Karl XII.  
 3. Att så fort man ser den typen av tendens att man kontaktar oss och själv börjar leta, säger Anders Tegnell.  
 4. Prognosmodellerna har dock en tendens att skapa trender vilket gör att denna metod fungerar i 55–60 % av fallen.  
 5. I riktning mot sydost finns däremot en tendens till längre vingar, framför allt hos underarterna i Mellanöstern.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av tendens

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet tendens.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tendens" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tendens förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till tendens

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar tendens.


Mer information om tendens

Andra sätt att lära sig mer kring vad tendens betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tendens är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tendens

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för tendens i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tendens synonymt med både benägenhet och trend, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.