Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till tempel

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till tempel.


Vad betyder tempel

Sett till sina synonymer betyder tempel ungefär helgedom, men är även synonymt med exempelvis "kyrka". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tempel. Vår databas innehåller även fem böjningar av tempel, fem exempelmeningar på hur ordet tempel kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av tempel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet tempel.


Exempelmeningar för tempel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tempel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Kyoto fullkomligen myllrar av tempel, det finns över 2 000 stycken, och palats att skåda och beundra.  
 2. I området kring Qianling fanns tempel, salar, altare och hundratals bostäder för dem som skötte graven.  
 3. Salen gestaltades av Masreliez som ett antikt tempel med väggmålningar som för tanken till stenarkitektur.  
 4. Bilder och inskriptioner vävdes tätt samman på väggar i gravar och tempel, sarkofager, stelar och statyer.  
 5. Ett känt exempel på Li Sis kalligrafi är en stentavla i ett tempel vid foten av det heliga berget Taishan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av tempel

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet tempel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tempel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tempel förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till tempel

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar tempel.


Mer information om tempel

Andra sätt att lära sig mer kring vad tempel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tempel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tempel

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för tempel i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tempel synonymt med både helgedom och kyrka, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.