Logotyp för Synonymer.nu.
 

Vad betyder tankeförmåga

Vi saknar tyvärr synonymer till ordet tankeförmåga i vår databas, däremot innehåller vår databas två exempelmeningar på hur ordet tankeförmåga kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.Exempelmeningar för tankeförmåga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tankeförmåga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Den närstående genomlider gradvis förlusten av livskamratens personlighet, tankeförmåga och andra fysiska funktioner.  
  2. Dokumentärfilmen visar bland annat att Riefenstahl skickade ett hyllningstelegram till Hitler efter invasionen av Frankrike: "Dina verk överskrider människans tankeförmåga.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av tankeförmåga

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet tankeförmåga.


Mer information om tankeförmåga

Andra sätt att lära sig mer kring vad tankeförmåga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tankeförmåga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tankeförmåga

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för tankeförmåga i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 26
  • Ordets poäng i Betapet: 26
  • Ordets poäng i WordFeud: 25


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.