Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till tacka

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till tacka fördelade på två ordgrupper.Vad betyder tacka

Sett till sina synonymer betyder tacka ungefär avtacka eller barr, men är även synonymt med exempelvis "bjälke" och "liten metallstång". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tacka. Vår databas innehåller även sju böjningar av tacka samt tre exempelmeningar på hur ordet tacka kan användas i en mening.


Böjningar av tacka

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet tacka.


Exempelmeningar för tacka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tacka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Jag har inte hunnit prata med familjen än, men jag vill tacka alla morgonpigga som sitter och tittar.  
  2. ”Vi vill verkligen tacka Hugo för hans tid hos oss och önskar honom all lycka till i sitt nya uppdrag.  
  3. Talespersonen passade också på att tacka för alla varma hälsningar som inkommit till premiärministern.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Närmeord till tacka

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar tacka.


Mer information om tacka

Andra sätt att lära sig mer kring vad tacka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tacka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tacka

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för tacka i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tacka synonymt med både avtacka och barr, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.