Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till tack

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till tack fördelade på två ordgrupper.Vad betyder tack

Sett till sina synonymer betyder tack ungefär erkännande eller får...lov, men är även synonymt med exempelvis "gratifikation" och "ja tack". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tack. Vår databas innehåller även fem böjningar av tack, fem exempelmeningar på hur ordet tack kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av tack

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet tack.


Exempelmeningar för tack

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tack kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. ”Jag skulle vilja skicka en hälsning med solidaritet, uppmuntran och tack till räddningspersonalen ..  
 2. Hon bjöd in Vladimir Putin till sitt bröllop och neg inför den ryske presidenten som tack för dansen.  
 3. I Tyskland har flera uppmärksammade brott lett till gripanden och domar tack vare övervakningsbilder.  
 4. En 42 år lång polisutredning fick en lösning tack vare DNA-teknik och privatpersoners släktforskning.  
 5. Det är tack vare Trump-administrationen som vårt land är översvämmat med säkra och effektiva vacciner.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av tack

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet tack.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tack" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tack förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är täck


Närmeord till tack

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar tack.


Mer information om tack

Andra sätt att lära sig mer kring vad tack betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tack är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tack

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för tack i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tack synonymt med både erkännande och får...lov, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.