Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till systerson

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till systerson.Vad betyder systerson

Sett till sina synonymer betyder systerson ungefär nevö eller brorson, men är även synonymt med exempelvis "syskonbarn". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till systerson. Vår databas innehåller även sju böjningar av systerson samt fem exempelmeningar på hur ordet systerson kan användas i en mening.


Böjningar av systerson

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet systerson.


Exempelmeningar för systerson

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet systerson kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Enligt ett vittne, vars systerson dog i branden, startade branden efter en konfrontation med polisen.  
 2. Kungens fem år gamle systerson valdes till hjälpkung, och en ny ambassad sändes till Europa för att begära hjälp.  
 3. Han bestämde sig därför för att vända sig direkt till sin systerson, den unge kungen, och be om kunglig tillåtelse.  
 4. Martinsson, som var systerson till Ericson, trivdes alldeles utmärkt, då det var mycket att göra inom det musikaliska.  
 5. Avsändaren är Obregon Carranza, som presenterar sig som systerson till Cain Groovesnore, en av figurerna i berättelsen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Närmeord till systerson

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar systerson.


Mer information om systerson

Andra sätt att lära sig mer kring vad systerson betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av systerson är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om systerson

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för systerson i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är systerson synonymt med både nevö och brorson, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.