Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till synas

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till synas.


Vad betyder synas

Sett till sina synonymer betyder synas ungefär förefalla eller figurera, men är även synonymt med exempelvis "likna" och "se ut". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till synas. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet synas kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för synas

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet synas kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Gatan blev under 1840- och 1850-talet stadens ”snobbränna”, ett promenadstråk för folk som ville synas.  
 2. Den kommer troligen lysa starkare än fullmånen och kommer att synas på ljusa dagen, säger Susanne Höfner.  
 3. Det ska synas att det finns poliser där, så att det inte kommer folk och köper sex av de här människorna.  
 4. I vanliga fall är vi anonyma när vi kommer, men under turnén ska vi synas ordentligt, säger Helena Lassen.  
 5. Det försvårar möjligheterna att upptäcka ubåten, som dessutom är tillverkad för att inte synas i omgivningarna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av synas

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet synas.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "synas" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet synas förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till synas

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar synas.


Mer information om synas

Andra sätt att lära sig mer kring vad synas betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av synas är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om synas

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för synas i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är synas synonymt med både förefalla och figurera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.