Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till sy

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till sy.


Vad betyder sy

Sett till sina synonymer betyder sy ungefär brodera eller handarbeta, men är även synonymt med exempelvis "sticka" och "sy upp". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sy. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet sy kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för sy

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sy kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Då klev världsmästarstallet EKS JC in i bilden och i sista stund lyckades parterna sy ihop en satsning.  
 2. Den tid som hon inte var förpliktigad att utföra officiella plikter brukade hon sy och brodera kungens skjortor.  
 3. En vanlig skröna förr var att trollsländor kunde sticka ut ögonen eller sy ihop ögonlocken på sovande människor.  
 4. Nu försöker Merkels block sy ihop en ny regering tillsammans med De gröna och liberala FDP, men samtalen går trögt.  
 5. Våra textilansvariga har till och med fått sy upp dopklänningar för större barn, säger Lisa Svensson, präst i Lunds domkyrka.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sy

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet sy.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sy" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sy förekommer det i genomsnitt ca. 5400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sy

I vår databas över ord finns 19 ord som innehåller eller liknar sy. Här kommer de tio första.


Mer information om sy

Andra sätt att lära sig mer kring vad sy betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sy är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sy

 • Antal bokstäver: 2
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 1

Grundpoäng för sy i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sy synonymt med både brodera och handarbeta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.