Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till svar

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till svar.Vad betyder svar

Sett till sina synonymer betyder svar ungefär facit eller besked, men är även synonymt med exempelvis "respons" och "genmäle". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till svar. Vår databas innehåller även fem böjningar av svar, fyra exempelmeningar på hur ordet svar kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av svar

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet svar.


Exempelmeningar för svar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet svar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Jag såg ditt svar till Nils och blev lite fundersam över vad du menar med att det ser ut som det gör?  
  2. Sydkorea har tidigare genomfört en militärövning med ballistiska robotar som svar på kärnvapentestet.  
  3. Kongo-Kinshasa slänger ut EU:s ambassadör Bart Ouvry som svar på EU:s förnyade sanktioner mot landet.  
  4. Nu meddelar försvarshögkvarteret Pentagon att 750 soldater skickas till Mellanöstern som svar på det.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av svar

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet svar.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "svar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet svar förekommer det i genomsnitt ca. 18100 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till svar

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar svar.


Mer information om svar

Andra sätt att lära sig mer kring vad svar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av svar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om svar

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för svar i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är svar synonymt med både facit och besked, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.