Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till summering

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till summering.Vad betyder summering

Sett till sina synonymer betyder summering ungefär sammanfattning eller sammandrag, men är även synonymt med exempelvis "sammanräkning" och "sammanställning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till summering. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet summering kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för summering

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet summering kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Här är en summering om vad som hänt som lett fram till en utredning om riksrätt mot president Donald Trump.  
 2. Här är en summering om vad som hänt som lett fram till en utredning om riksrätt mot president Donald Trump.  
 3. En summering av järnvägsnätet är: det har en total längd av 4 219 km inklusive dubbelspår på 245 km; 2 557 broar och 733 tunnlar.  
 4. Vid en summering av säsongen 2016 kan konstateras att Nuncio var obesegrad under hela säsongen med segrar i samtliga elva starter.  
 5. Något statligt program var det aldrig fråga om utan mer en summering, gjord av media, rörande antal lägenheter uppförda mellan 1965 och 1974.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av summering

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet summering.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "summering" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet summering förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till summering

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar summering.


Mer information om summering

Andra sätt att lära sig mer kring vad summering betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av summering är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om summering

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för summering i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är summering synonymt med både sammanfattning och sammandrag, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.