Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till substantiell

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till substantiell.


Vad betyder substantiell

Sett till sina synonymer betyder substantiell ungefär påtaglig eller ansenlig, men är även synonymt med exempelvis "avsevärd" och "bastant". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till substantiell. Vår databas innehåller även två böjningar av substantiell, tre exempelmeningar på hur ordet substantiell kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av substantiell

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet substantiell.


Exempelmeningar för substantiell

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet substantiell kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det är i princip helt förbjudet, förutom om det föreligger en ”verklig och substantiell risk” för kvinnans liv.  
  2. De förnekade existensen av substantiell materia och föreslog att rörelsen bestod av tillfälliga glimtar av en ström av energi.  
  3. Libertarianer kan svara att odeterminerade handlingar inte alls är slumpmässiga utan är ett resultat av en substantiell vilja vars beslut är odeterminerade.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av substantiell

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet substantiell.


Mer information om substantiell

Andra sätt att lära sig mer kring vad substantiell betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av substantiell är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om substantiell

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för substantiell i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 21
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är substantiell synonymt med både påtaglig och ansenlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.