Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till strykmått

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till strykmått fördelade på två ordgrupper.Vad betyder strykmått

Strykmått är ett mätverktyg som används av snickare för att ställa in det mått till vilket hen skall t.ex. såga, hyvla eller ritsa.


Sett till sina synonymer betyder strykmått ungefär hyvelmått eller ritsmått, men är även synonymt med exempelvis "sågmått" och "skjutmått". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till strykmått. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet strykmått kan användas i en mening, flera engelska översättningar, information kring ordets popularitet på internet samt även en bild på strykmått.


Exempelmeningar för strykmått

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet strykmått kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Strykmått är någonting man har användning av när man skall rita linjer som är parallella med en kant.
  2. Ett av snickarens redskap är något som kallas strykmått, det ser inte mycket ut för världen men det är oerhört användbart.
  3. Efter att man har ritat ut bredden på brädan med hjälp av strykmåttet är det dags att börja såga.
  4. Strykmåttet som används för märkning på trä inför sågning eller hyvling är ett av de vanligaste, och viktigaste mätverktygen.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av strykmått

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet strykmått.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "strykmått" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet strykmått förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Bild på strykmått

strykmått

strykmått


Mer information om strykmått

Andra sätt att lära sig mer kring vad strykmått betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av strykmått är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om strykmått

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för strykmått i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 23
  • Ordets poäng i Betapet: 22
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är strykmått synonymt med både hyvelmått och ritsmått, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.