Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till straffspark

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till straffspark.


Vad betyder straffspark

Sett till sin synonym betyder straffspark ungefär straff, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till straffspark. Vår databas innehåller även sju böjningar av straffspark samt fem exempelmeningar på hur ordet straffspark kan användas i en mening.


Böjningar av straffspark

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet straffspark.


Exempelmeningar för straffspark

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet straffspark kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Mark Noble byttes in, gick direkt fram till straffpunkten och slog en straffspark som David De Gea räddade.  
 2. En straffspark som högerbacken Aslak Witry förvaltade väl genom att sätta dit 1-0 till de 7282 åskådarnas jubel.  
 3. Senare missade även Jonna Andersson en svensk straffspark vilket gjorde att Kanada senare kunde fullborda sin vändning.  
 4. Pereira kunde dock spela vidare och belönades dessutom med en straffspark, som Cristiano Ronaldo förvaltade på bästa sätt.  
 5. Det blev ett dramatiskt slut på mötet mellan Manchester United och West Ham i helgen när Hammers fick en straffspark på tilläggstid av den andra halvleken.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om straffspark

Andra sätt att lära sig mer kring vad straffspark betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av straffspark är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om straffspark

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för straffspark i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är straff synonymt med straffspark, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.