Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till stöt

Här nedanför hittar du samtliga fyrtiotvå synonymer till stöt fördelade på tre ordgrupper.Vad betyder stöt

Sett till sina synonymer betyder stöt ungefär vindil eller knuff, men är även synonymt med exempelvis "chock" och "slag". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stöt. Vår databas innehåller även sju böjningar av stöt, fem exempelmeningar på hur ordet stöt kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av stöt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet stöt.


Exempelmeningar för stöt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stöt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Samtliga soldater inom den karolinska armén var beväpnade med en värja, ett blankvapen ämnat för stöt.  
 2. I sin andra stöt för dagen drog hon till med 17,73, det räckte gott och väl till en komfortabel ledning.  
 3. Jag är tacksam att jag inte fick en stöt av elektriciteten i mitt hem, så jag känner mig välsignad, säger José.  
 4. Jessica Schilder som knuffats ner till en tredjeplats tog sig samman och fick iväg en sista stöt som mätte 18.11.  
 5. Det kan beskrivas som en automatisk hjärtstartare som känner av rytmen och ger en stöt om det blir hjärtstillestånd.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av stöt

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet stöt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "stöt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet stöt förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till stöt

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar stöt.


Mer information om stöt

Andra sätt att lära sig mer kring vad stöt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stöt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stöt

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för stöt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stöt synonymt med både vindil och knuff, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.