Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till största delen

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till största delen.


Vad betyder största delen

Sett till sin synonym betyder största delen ungefär huvuddelen, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till största delen. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet största delen kan användas i en mening.


Exempelmeningar för största delen

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet största delen kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Kollapsen förstörde också den största delen av bandets ljusshow, såväl som många av deras instrument.  
  2. Men den största delen av trafiken överförs via kommersiella nätverk på vissa militära installationer.  
  3. Månhaven täcker ungefär 16 procent av månens yta och återfinns till största delen på månens framsida.  
  4. Trakten runt General Heriberto Jara International Airport består till största delen av jordbruksmark.  
  5. Flera arter av mullvadsdjur skapar underjordiska gångsystem där de tillbringar största delen av livet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till största delen

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar största delen.


Mer information om största delen

Andra sätt att lära sig mer kring vad största delen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av största delen är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om största delen

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är huvuddelen synonymt med största delen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.