Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till storartad

Här nedanför hittar du samtliga tjugoåtta synonymer till storartad.Vad betyder storartad

Sett till sina synonymer betyder storartad ungefär enastående eller grandios, men är även synonymt med exempelvis "magnifik" och "strålande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till storartad. Vår databas innehåller även två böjningar av storartad, tre exempelmeningar på hur ordet storartad kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av storartad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet storartad.


Exempelmeningar för storartad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet storartad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Matiss Kivlenieks bjöd på en storartad insats när han med sitt Lettland slog Kanada med 2-0 i hockey-VM.  
  2. Under Hundraårskriget var den engelska flottan till en början underlägsen den franska men 1340 vanns en storartad seger i slaget vid Sluis där den franska flottan nästan helt förstördes.  
  3. Tesla har uttryckt sig kritisk till Einsteins relativitetsteorier och han kallade det för "[...] [en] storartad matematisk dräkt som fascinerar, bländar och gör folk blinda för de underliggande felaktigheterna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av storartad

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet storartad.


Mer information om storartad

Andra sätt att lära sig mer kring vad storartad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av storartad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om storartad

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för storartad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är storartad synonymt med både enastående och grandios, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.