Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till stereotypisk

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till stereotypisk.


Vad betyder stereotypisk

Sett till sina synonymer betyder stereotypisk ungefär enligt förutfattad mening, men är även synonymt med exempelvis "som antaget". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stereotypisk. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet stereotypisk kan användas i en mening.


Exempelmeningar för stereotypisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stereotypisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. SVT har träffat den ideella verksamheten Ung och Trygg som beskriver rapporten som stereotypisk om utrikesfödda personer.  
  2. SVT har träffat den ideella verksamheten Ung och Trygg som beskriver rapporten som stereotypisk om utrikesfödda personer.  
  3. Under en tid då en stereotypisk manlig rockstjärna dominerade presenterade hon sig själv som "multidimensionell och motstridig..  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om stereotypisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad stereotypisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stereotypisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stereotypisk

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för stereotypisk i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 24
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stereotypisk synonymt med både enligt förutfattad mening och som antaget, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.