Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till stela

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till stela fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder stela

Sett till sina synonymer betyder stela ungefär fasta eller hårda, men är även synonymt med exempelvis "klumpiga" och "lama". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stela. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet stela kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till stela

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till stela.

smidig, rörlig


Exempelmeningar för stela

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stela kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Tangenterna kändes alldeles stela och tröga, så jag tog bort dem för att försöka göra rent på insidan.
 2. Forskning har nu visat att fysisk aktivitet är bästa botemedlet mot stela leder.
 3. I så fall är nog risken stor att även dina höfter kommer att bli stela.
 4. När yoga-studion öppnade bestämde de sig tidigt för att specifikt rikta in sig mot stela män.
 5. Mina stela muskler och leder fick sig en riktig genomkörare, och det var längesedan jag kände mig så här spänstig!

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av stela

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet stela.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "stela" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet stela förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till stela

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar stela. Här kommer de tio första.


Mer information om stela

Andra sätt att lära sig mer kring vad stela betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stela är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stela

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för stela i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 5
 • Ordets poäng i Betapet: 6
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stela synonymt med både fasta och hårda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är smidig en antonym till stela.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.