Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till startslaget

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till startslaget.


Vad betyder startslaget

Sett till sina synonymer betyder startslaget ungefär drive, men är även synonymt med exempelvis "första slaget". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till startslaget. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet startslaget kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för startslaget

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet startslaget kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Efter startslaget spreds golfarna ut till respektive starthål, medan Henrik drog sig tillbaka för att njuta av tävlingarna.
  2. Redan innan det utsatta startslaget för festen hade två av deltagarna kastat in handduken.
  3. Äntligen har startslaget gått för bygget av Centralsjukhusets översvämningsskydd.
  4. Beteckningen "hole-in-one" avser ett hål som avslutas redan i och med startslaget från den ursprungliga utslagsplatsen.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av startslaget

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet startslaget.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "startslaget" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet startslaget förekommer det i genomsnitt ca. 10 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om startslaget

Andra sätt att lära sig mer kring vad startslaget betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av startslaget är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om startslaget

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för startslaget i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är startslaget synonymt med både drive och första slaget, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.