Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till stark

Här nedanför hittar du samtliga fyrtiofem synonymer till stark.


Vad betyder stark

Sett till sina synonymer betyder stark ungefär kraftfull eller robust, men är även synonymt med exempelvis "strong" och "hållfast". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stark. Vår databas innehåller även fjorton motsatsord, tre böjningar av stark, fem exempelmeningar på hur ordet stark kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av stark

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet stark.


Motsatsord till stark

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till stark.

ömtålig, delikat, känslig, vansklig, klen, svag, vek, obetydlig, skröplig, bräcklig, skör, bristfällig, matt, slapp


Exempelmeningar för stark

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stark kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I förra veckan riktade sex av medlemsländerna i G7 stark kritik mot det sjunde landet i gruppen, USA.  
 2. Yokohama har en mycket stark ekonomi, och det finns många stora företag som är lokaliserade i staden.  
 3. Titelpersonen är en stark nederländsk kvinnlig privatdetektiv som löser mysterier i exotiska miljöer.  
 4. Den avgående försvarsministern Jim Mattis har istället förespråkat en stark militär närvaro i landet.  
 5. Ett av argumenten för att bryta sig loss är för att kunna odla en stark och egen nationell identitet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av stark

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet stark.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "stark" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet stark förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är stärk


Närmeord till stark

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar stark. Här kommer de tio första.


Mer information om stark

Andra sätt att lära sig mer kring vad stark betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stark är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stark

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för stark i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stark synonymt med både kraftfull och robust, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ömtålig en antonym till stark.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.