Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ståndpunkt

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till ståndpunkt.Vad betyder ståndpunkt

Sett till sina synonymer betyder ståndpunkt ungefär ställning eller åsikt, men är även synonymt med exempelvis "ställningstagande" och "position". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ståndpunkt. Vår databas innehåller även sju böjningar av ståndpunkt, fem exempelmeningar på hur ordet ståndpunkt kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ståndpunkt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ståndpunkt.


Exempelmeningar för ståndpunkt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ståndpunkt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hon anklagade också utländsk press för att medvetet förvränga britternas ståndpunkt i förhandlingarna. .  
 2. Kinas ståndpunkt när det gäller terrorattackerna i Rakhine är tydlig, det är bara en intern angelägenhet.  
 3. I annat fall ska Europaparlamentet, efter beslut med absolut majoritet, översända sin ståndpunkt till rådet.  
 4. Trumps ordval och hans ståndpunkt har kritiserats hårt i USA, berättar SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt.  
 5. Socialist Party of America intog en officiell ståndpunkt emot USA:s inblandning men stödde Wilson i de flesta lägen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av ståndpunkt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ståndpunkt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ståndpunkt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ståndpunkt förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ståndpunkt

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar ståndpunkt.


Mer information om ståndpunkt

Andra sätt att lära sig mer kring vad ståndpunkt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ståndpunkt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ståndpunkt

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för ståndpunkt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ståndpunkt synonymt med både ställning och åsikt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.