Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till stämpling

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till stämpling.


Vad betyder stämpling

Sett till sina synonymer betyder stämpling ungefär prägel eller prägel på mynt, men är även synonymt med exempelvis "stämpel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stämpling. Vår databas innehåller även sju böjningar av stämpling, fem exempelmeningar på hur ordet stämpling kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av stämpling

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet stämpling.


Exempelmeningar för stämpling

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stämpling kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I slutminuterna fick hon en ful stämpling över fotleden och vred sig i smärtor på Saitamastadions gräs.  
 2. Intill honom låg hans tre små barn och fru den medåtalade kvinnan som misstänks för stämpling till mord.  
 3. Den person som nu anhållits misstänks för stämpling till mord, något som P4 Örebro var först att rapportera.  
 4. Han döms till elva års fängelse, bland annat för människorov, stämpling till mord och medhjälp till mordförsök.  
 5. 15 personer åtalas vid Malmö tingsrätt, misstänkta för bland annat förberedelse till mord, vapenbrott och stämpling till mord.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "stämpling" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet stämpling förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om stämpling

Andra sätt att lära sig mer kring vad stämpling betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stämpling är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stämpling

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för stämpling i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stämpling synonymt med både prägel och prägel på mynt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.