Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till springer

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till springer.Vad betyder springer

Sett till sin synonym betyder springer ungefär rusar, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till springer. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet springer kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för springer

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet springer kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Folk springer emot mig för sitt liv, sa Pegah Esfahani till SVT Nyheter efter terrordådet på La Rambla.  
 2. Så han (polisen) kan verkligen inte skjuta med ett handeldvapen mot någon som springer iväg, säger han.  
 3. Halvan hittar sedan en plånbok i snön, och när de springer på en polis bjuder de honom på en festmåltid.  
 4. På detta sätt springer den sedan snabbt iväg samtidigt som den ger ifrån sig ett ihållande varningsläte.  
 5. Man springer ut med sin klass och vi har justerat tiderna så det blir mer tid emellan klasserna, säger hon.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "springer" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet springer förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.Närmeord till springer

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar springer.


Mer information om springer

Andra sätt att lära sig mer kring vad springer betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av springer är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om springer

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för springer i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rusar synonymt med springer, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.