Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till splittrad

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till splittrad.


Vad betyder splittrad

Sett till sina synonymer betyder splittrad ungefär delad eller kluven, men är även synonymt med exempelvis "bräckt" och "bruten". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till splittrad. Vår databas innehåller även två böjningar av splittrad, fem exempelmeningar på hur ordet splittrad kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av splittrad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet splittrad.


Exempelmeningar för splittrad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet splittrad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. FN-basen varnade för en alltmer splittrad värld och manade till dialog mellan stormakterna USA och Kina.  
 2. Det ändrades emellertid efter parlamentsvalet 1999, då en splittrad opposition stärkte regeringspartiet.  
 3. När nationen är splittrad vill människor ha mer nyheter att tala om vid middagsbordet, säger Cameron French.  
 4. Resterande tvingades återvända till Cadiz och därmed hade Royal Navy lyckats hålla fienden fortsatt splittrad.  
 5. Efter detta kom den franska flottan att hållas splittrad, vilket gav Royal Navy praktiskt taget garanterat numerärt övertag.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av splittrad

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet splittrad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "splittrad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet splittrad förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till splittrad

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar splittrad.


Mer information om splittrad

Andra sätt att lära sig mer kring vad splittrad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av splittrad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om splittrad

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för splittrad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är splittrad synonymt med både delad och kluven, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.