Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till spets

Här nedanför hittar du samtliga tjugotre synonymer till spets.Vad betyder spets

Sett till sina synonymer betyder spets ungefär udd eller tipp, men är även synonymt med exempelvis "tagg" och "avsmalnande form". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till spets. Vår databas innehåller även sex böjningar av spets, fem exempelmeningar på hur ordet spets kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av spets

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet spets.


Exempelmeningar för spets

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet spets kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Nu ska invånarna i den lilla brittiska enklaven på Europas sydvästra spets rösta om lättnader i lagen.  
 2. Den svenska förvaltningens centralisering når i dessa och andra stycken sin spets under enväldets dagar.  
 3. Öronen förlorade sina öppningar och andningsöppningarna flyttades från huvudets spets till dess ovansida.  
 4. Konflikten mellan centralregeringen i Bagdad och regionstyret i irakiska Kurdistan har ställts på sin spets.  
 5. Rasen var spets med grova varglika drag, och hunden var beströdd med rödockra som en enkel begravningsritual.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av spets

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet spets.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "spets" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet spets förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till spets

I vår databas över ord finns 15 ord som innehåller eller liknar spets. Här kommer de tio första.


Mer information om spets

Andra sätt att lära sig mer kring vad spets betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av spets är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om spets

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för spets i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är spets synonymt med både udd och tipp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.