Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till spelar

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till spelar.


Vad betyder spelar

Sett till sina synonymer betyder spelar ungefär lirar, men är även synonymt med exempelvis "agerar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till spelar. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet spelar kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för spelar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet spelar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Sverige ställs mot Turkiet redan i gruppspelet där flera av spikerns lagkamrater spelar till vardags.  
 2. ”Kom igen Chris, alla våra tankar är med dig”, skriver bland annat klubben Inter, som han spelar för.  
 3. Natalie Portman spelar rollen som Evey Hammond, en arbetarklassflicka som blir indragen i V:s planer.  
 4. Idag spelar Landskrona BoIS mot Helsingborgs IF på Olympia i Superettans första Skånederby på tre år.  
 5. Det gör jag inte, svarade Sessions på frågan om han vet om presidenten spelar in samtal i Vita huset.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "spelar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet spelar förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till spelar

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar spelar.


Mer information om spelar

Andra sätt att lära sig mer kring vad spelar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av spelar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om spelar

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för spelar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är spelar synonymt med både lirar och agerar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.