Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till smeta

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till smeta.Vad betyder smeta

Sett till sina synonymer betyder smeta ungefär kladda eller bestryka, men är även synonymt med exempelvis "bli suddig" och "smörja". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till smeta. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet smeta kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för smeta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet smeta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Vi ska ju inte smeta på oss någonting för att skydda oss om det riskerar att skada oss, säger Maria Wiezell.  
  2. Boet placeras i en trädhåla, och det häckande paret kan smeta insekter runt öppningen för att avvärja ekorrar.  
  3. I alla tider har folk begett sig hit för att flyta runt i det salta, egendomligt oljiga vattnet eller smeta in sig med den alkaliska gyttjan som påstås ha hälsobringande egenskaper.  
  4. Kvinnorna har uppgivit att de blivit duperade av en grupp nordkoreaner till att tro att de skulle medverka i ett skämtprogram på TV genom att smeta en ofarlig vätska på Kim Jong-Nam, enligt försvarsadvokaterna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av smeta

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet smeta.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "smeta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet smeta förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till smeta

I vår databas över ord finns 15 ord som innehåller eller liknar smeta. Här kommer de tio första.


Mer information om smeta

Andra sätt att lära sig mer kring vad smeta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av smeta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om smeta

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för smeta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är smeta synonymt med både kladda och bestryka, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.