Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till slappna

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till slappna.


Vad betyder slappna

Sett till sina synonymer betyder slappna ungefär förslappas eller släppa efter, men är även synonymt med exempelvis "slappas". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till slappna. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet slappna kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för slappna

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet slappna kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Folk som bor i Grindavik kan inte sova och inte slappna av för att det mullrar och vibrerar hela tiden.  
 2. Att äntligen få slappna av med vetenskap om att vi är i samma stad som Frans, då spelar resten ingen roll.  
 3. Men det är viktigt att inte slappna av och börja slarva med de övriga rekommendationerna bara för att man använder munskydd.  
 4. Mindre än vad många befarade, enligt en ny brittisk rapport men författarna varnar samtidigt svenskarna för att slappna av helt.  
 5. Ja, Sarah Sjöström får inte slappna av för mycket efter OS-succén då kalendern är full med tävlingar som ställts in under coronapandemin.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av slappna

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet slappna.


Närmeord till slappna

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar slappna.


Mer information om slappna

Andra sätt att lära sig mer kring vad slappna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av slappna är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om slappna

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för slappna i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är slappna synonymt med både förslappas och släppa efter, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.