Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till skyddsrum

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till skyddsrum.


Vad betyder skyddsrum

Ett skyddsrum är ett utrymme som ger skydd mot exempelvis väderfenomen som t.ex. tornados, eller under krigstid ankommande bombanfall.


Sett till sina synonymer betyder skyddsrum ungefär bunker eller härbärge, men är även synonymt med exempelvis "panikrum" och "regnskydd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skyddsrum. Vår databas innehåller även fem böjningar av skyddsrum, fem exempelmeningar på hur ordet skyddsrum kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av skyddsrum

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet skyddsrum.


Exempelmeningar för skyddsrum

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skyddsrum kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Stockholms Spårvägar var skyldigt att förse varje tunnelbanestation utanför innerstaden med skyddsrum.  
 2. När Maud och Therese pratar med varandra så säger Therese att de är trygga och har ett skyddsrum nära.  
 3. Sedan 1 september 2006 handläggs frågan om skyddsrum av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.  
 4. Skyddsrumsklassade anläggningar ska kunna ställas i ordning för sitt ändamål som skyddsrum inom 48 timmar.  
 5. Han togs sedan till ett skyddsrum samtidigt som sirenerna ljöd över staden, men återvände senare till scenen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skyddsrum

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skyddsrum.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "skyddsrum" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet skyddsrum förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till skyddsrum

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar skyddsrum.


Mer information om skyddsrum

Andra sätt att lära sig mer kring vad skyddsrum betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skyddsrum är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skyddsrum

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för skyddsrum i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 22
 • Ordets poäng i Betapet: 24
 • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skyddsrum synonymt med både bunker och härbärge, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.