Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till skrymmande

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till skrymmande.


Vad betyder skrymmande

Sett till sina synonymer betyder skrymmande ungefär klumpig, men är även synonymt med exempelvis "stor". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skrymmande. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet skrymmande kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för skrymmande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skrymmande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Ofta är det här ganska skrymmande gods, säger Henrik Sjökvist, enhetschef inom kontrollavdelning Syd på Tullverket.  
  2. De följande decennierna utvecklades kvartsklockorna som precisionstidsmätare i laboratoriemiljöer, de mest skrymmande var byggda med hjälp av elektronrör vilket begränsade deras praktiska användning i andra sammanhang.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skrymmande

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet skrymmande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "skrymmande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet skrymmande förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om skrymmande

Andra sätt att lära sig mer kring vad skrymmande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skrymmande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skrymmande

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för skrymmande i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 23
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skrymmande synonymt med både klumpig och stor, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.