Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till skrud

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till skrud.


Vad betyder skrud

Sett till sina synonymer betyder skrud ungefär dräkt, men är även synonymt med exempelvis "kostym". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skrud. Vår databas innehåller även sju böjningar av skrud, två exempelmeningar på hur ordet skrud kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av skrud

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet skrud.


Exempelmeningar för skrud

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skrud kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Tumborna är utformade som liggande bildstoder av de båda kungarna, iförda kunglig skrud och med regalierna: krona, spira och äpple.  
  2. Hakarps kyrkas äldsta skrud, en rödbrun sidenbrokad sådan med invävda blommor, är från 1741 alternativt 1734 och återbördades till kyrkan 1952 efter att ha varit på Norra Smålands Fornminnesförening.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skrud

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skrud.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "skrud" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet skrud förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till skrud

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar skrud.


Mer information om skrud

Andra sätt att lära sig mer kring vad skrud betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skrud är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skrud

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för skrud i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skrud synonymt med både dräkt och kostym, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.