Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till skilja åt

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till skilja åt.


Vad betyder skilja åt

Sett till sina synonymer betyder skilja åt ungefär sovra eller avskilja, men är även synonymt med exempelvis "bilda en klyfta" och "frånskilja". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skilja åt. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet skilja åt kan användas i en mening.


Exempelmeningar för skilja åt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skilja åt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. T-54 och T-55-stridsvagnarna är mycket likartade och svåra att skilja åt visuellt, och många T-54:or uppgraderades dessutom till T-55-standard.  
  2. Om två lag med samma poäng, samma antal gjorda mål och insläppta mål spelar mot varandra i den sista gruppspelsmatchen och lagen inte går att skilja åt efter den sista matchen tillgrips straffläggning.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till skilja åt

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar skilja åt.


Mer information om skilja åt

Andra sätt att lära sig mer kring vad skilja åt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skilja åt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skilja åt

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skilja åt synonymt med både sovra och avskilja, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.