Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till sinnrik

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till sinnrik.Vad betyder sinnrik

Sett till sina synonymer betyder sinnrik ungefär utstuderad eller genial, men är även synonymt med exempelvis "raffinerad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sinnrik. Vår databas innehåller även tre böjningar av sinnrik, en exempelmeningar på hur ordet sinnrik kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sinnrik

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sinnrik.


Exempelmeningar för sinnrik

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sinnrik kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Experterna pekar på att överföringen av olja mellan fartyg på internationella vatten blivit mer omfattande och sinnrik.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av sinnrik

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet sinnrik.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sinnrik" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sinnrik förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sinnrik

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar sinnrik.


Mer information om sinnrik

Andra sätt att lära sig mer kring vad sinnrik betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sinnrik är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sinnrik

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för sinnrik i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sinnrik synonymt med både utstuderad och genial, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.