Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till silver

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till silver fördelade på fyra ordgrupper.


Vad betyder silver

Sett till sina synonymer betyder silver ungefär andra pris eller andraplats, men är även synonymt med exempelvis "andrapris" och "grundämne 47". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till silver. Vår databas innehåller även tre böjningar av silver, fem exempelmeningar på hur ordet silver kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av silver

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet silver.


Exempelmeningar för silver

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet silver kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. År 1402 uppgick avgiften till exempel till 20 mark silver och 1502 till 100 mark penningar per novis.  
 2. Han slår ihjäl mig. Ja, nu äro goda råd dyra och snabba råd bättre än silver och guld, sade tiggåren.  
 3. Under OS i Rio tog hon ett guld (100 m fjäril), ett silver (200 m fritt) och ett brons (100 m fritt).  
 4. Men han väntade in i det sista innan han bestämde sig för hästen All in som har tog silver i Rio med.  
 5. Det känns lite girigt att stå här och vara tjurig över att det blev silver, säger Fredricson till TT.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av silver

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet silver.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "silver" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet silver förekommer det i genomsnitt ca. 9900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till silver

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar silver.


Mer information om silver

Andra sätt att lära sig mer kring vad silver betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av silver är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om silver

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för silver i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är silver synonymt med både andra pris och andraplats, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.