Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till sikta

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till sikta.Vad betyder sikta

Sett till sina synonymer betyder sikta ungefär måtta eller bli sedd, men är även synonymt med exempelvis "få i sikte" och "få syn på". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sikta. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet sikta kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för sikta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sikta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. För automatiska system handlar det om korta beslutstider, att kunna och sikta och skjuta på väldigt kort tid.  
 2. Sjätteplats med reserv bra gjort ändå nesligt med stegringen men men bara sikta vidare på inviduella prestationer.  
 3. Det här går utöver att bara attackera aktivister, nu ser de ut att sikta in sig på flera olika lager av samhället.  
 4. Warren blir därmed det första mer profilerade demokraten som öppet meddelar sin avsikt att sikta på presidentämbetet.  
 5. Resan skulle egentligen gå någon helt annanstans men pandemin gjorde att de fick sikta norrut för första gången på 40 år.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sikta

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet sikta.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sikta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sikta förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sikta

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar sikta.


Mer information om sikta

Andra sätt att lära sig mer kring vad sikta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sikta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sikta

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för sikta i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sikta synonymt med både måtta och bli sedd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.