Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till separerar

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till separerar.


Vad betyder separerar

Sett till sina synonymer betyder separerar ungefär åtskiljer eller bryter, men är även synonymt med exempelvis "delar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till separerar. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet separerar kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för separerar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet separerar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Bugonokas föräldrar separerar därför paret, varpå Myombekere bönar och ber om att få tillbaka sin fru.  
 2. Om paret av någon anledning separerar skingras fåglarna och honan flyttar då längre än hanen för att upprätta ett nytt revir.  
 3. Bayerns ministerpresident Markus Söder (CSU) avfärdar kritik att korsen skulle strida mot Tysklands grundlag, som separerar kyrka och stat.  
 4. Frukten går därefter igenom speciella maskiner som separerar oljan från juicen och proceduren avslutas i oljepressen där olivoljan skiljs från fruktköttet.  
 5. Citybanan är en underjordisk järnväg med dubbla spår under Stockholms innerstad som separerar Stockholms pendeltåg från övrig tågtrafik genom centrala Stockholm.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "separerar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet separerar förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till separerar

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar separerar.


Mer information om separerar

Andra sätt att lära sig mer kring vad separerar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av separerar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om separerar

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för separerar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är separerar synonymt med både åtskiljer och bryter, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.