Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till sentens

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till sentens.


Vad betyder sentens

Sett till sina synonymer betyder sentens ungefär kliché eller klyscha, men är även synonymt med exempelvis "visdomsord". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sentens. Vår databas innehåller även sex böjningar av sentens, tre exempelmeningar på hur ordet sentens kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sentens

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sentens.


Exempelmeningar för sentens

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sentens kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Frånsidan har även den en kantbård av pärlstav samt en sentens omgiven av en lagerkrans, sentens säger;.  
  2. Frånsidan har även den en kantbård av pärlstav samt en sentens omgiven av en lagerkrans, sentensen säger;.  
  3. Detta arrangemang stod ovanpå en erövrad rysk örlogsflagga och nedanför kungens byst stod följande sentens på latin: "GUSTAVO Nomine Gloria TERTIO" vilket på svenska blir "(ÅT) GUSTAV III:s Ärofulla Namn".  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sentens

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet sentens.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sentens" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sentens förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sentens

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar sentens.


Mer information om sentens

Andra sätt att lära sig mer kring vad sentens betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sentens är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sentens

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för sentens i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sentens synonymt med både kliché och klyscha, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.