Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till se upp

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till se upp.


Vad betyder se upp

Sett till sina synonymer betyder se upp ungefär fore eller ljusna, men är även synonymt med exempelvis "slå upp" och "ta reda på". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till se upp. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet se upp kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för se upp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet se upp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Jag hoppas att vi går framåt och att unga pojkar och flickor får fler damlag att se upp till på klubbnivå.  
  2. Det gäller att se upp, eller snarare ner, när du rör dig i naturen och i högt fuktigt gräset under sommaren.  
  3. Det här blir allt vanligare, och är något privata småsparare behöver se upp med, enligt Andra Farhad, vd för Börshajen.  
  4. Sen ett par veckor tillbaka har invånarna i Santa María Zacatepec i Mexiko fått se upp var de sätter fötterna någonstans.  
  5. Är det sexuella övergrepp kan den vuxne har tagit tag i öronen vid orala övergrepp, och då ska man se upp för blåmärken och sår bakom öronen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "se upp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen se upp förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till se upp

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar se upp.


Mer information om se upp

Andra sätt att lära sig mer kring vad se upp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av se upp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om se upp

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är se upp synonymt med både fore och ljusna, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.