Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till sättet

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till sättet.


Vad betyder sättet

Sett till sin synonym betyder sättet ungefär vägen, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sättet. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet sättet kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för sättet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sättet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. På detta sättet bildades Salisbury Crags och skapade klippor mellan Arthur's Seat och stadens centrum.  
 2. Den lokala invånaren Angel Sala håller med sin förre president om att tålmodighet är det bästa sättet.  
 3. En av kritikerna är Viljar Hanssen, som menar att sättet som man diskuterar attentanten är respektlös.  
 4. Kvinnornas vita kläder påminde om sättet så kallade husslavar brukade klä sig, skriver the Daily Mail.  
 5. Åsikterna bland ekonomer går isär om det är rätt eller fel att låna för att spendera på det här sättet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sättet" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sättet förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sättet

I vår databas över ord finns 18 ord som innehåller eller liknar sättet. Här kommer de tio första.


Mer information om sättet

Andra sätt att lära sig mer kring vad sättet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sättet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sättet

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för sättet i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vägen synonymt med sättet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.