Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till satsig

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till satsig.Vad betyder satsig

Ordet satsig är ett vardagligt uttryck för någon som är ambitiös och vågar satsa.

Ordet satsig var en del av nyordslistan 2013 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sin synonym betyder satsig ungefär ambitiös, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till satsig.


Närmeord till satsig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar satsig.


Mer information om satsig

Andra sätt att lära sig mer kring vad satsig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av satsig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om satsig

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för satsig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 7


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ambitiös synonymt med satsig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.