Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till sats

Här nedanför hittar du samtliga trettioen synonymer till sats fördelade på sex ordgrupper.


Vad betyder sats

Sett till sina synonymer betyder sats ungefär ansats eller attiraljer, men är även synonymt med exempelvis "bak" och "byggsats". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sats. Vår databas innehåller även sex böjningar av sats, fem exempelmeningar på hur ordet sats kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sats

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sats.


Exempelmeningar för sats

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sats kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det är inte denna sats själv, som är medfödd, men väl förmågan att på ett visst utvecklingsstadium tänka den.  
 2. Alvin Plantinga argumenterar för att Guds existens är en så grundläggande sats att inga bevis behövs för den.  
 3. Polisen har ännu inte kunnat fastställa om giftet kom från samma sats som använts mot Sergej och Julia Skripal.  
 4. Objekt–verb-ordföljd finns belagt i klassisk älvdalska med pronomenobjekt och innebär att objektet föregår verbet i en sats.  
 5. Och sedan insåg jag att den var kul i alla fall, berättar Cornelia ,7 år, samtidigt som hon tar sats för en ny runda i tornet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sats

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet sats.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sats" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sats förekommer det i genomsnitt ca. 40500 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sats

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar sats.


Mer information om sats

Andra sätt att lära sig mer kring vad sats betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sats är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sats

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för sats i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 4
 • Ordets poäng i Betapet: 4
 • Ordets poäng i WordFeud: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sats synonymt med både ansats och attiraljer, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.