Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till sandbank

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till sandbank fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder sandbank

Sett till sina synonymer betyder sandbank ungefär ansamling av sand eller bank, men är även synonymt med exempelvis "dyn" och "rev". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sandbank. Vår databas innehåller även sju böjningar av sandbank samt en exempelmeningar på hur ordet sandbank kan användas i en mening.


Böjningar av sandbank

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sandbank.


Exempelmeningar för sandbank

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sandbank kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Surfare har de senaste åren rapporterat att de sett sandsamlingar till havs och i mars i år uppgav fiskare att de sett en sandbank vid lågvatten.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till sandbank

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar sandbank.


Mer information om sandbank

Andra sätt att lära sig mer kring vad sandbank betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sandbank är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sandbank

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för sandbank i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sandbank synonymt med både ansamling av sand och bank, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.