Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till sammanhållande

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till sammanhållande.


Vad betyder sammanhållande

Sett till sin synonym betyder sammanhållande ungefär sammanhängande, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sammanhållande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet sammanhållande kan användas i en mening.


Exempelmeningar för sammanhållande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sammanhållande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De står för en sammanhållande inkluderande patriotism som jag tror har bättre förutsättningar att ena landet, säger han i SVT:s valvaka.  
 2. De står för en sammanhållande inkluderande patriotism som jag tror har bättre förutsättningar att ena landet, säger han i SVT:s valvaka.  
 3. Den sammanhållande länken mellan de olika trådarna är Puck som drar i alla trådar och ställer till oreda men till slut ställer allt till rätta.  
 4. Igbofolket skapade aldrig några större riken, men upprättade dock ett omfattande nätverk av bysamhällen med Nri som den centrala och sammanhållande makten.  
 5. Soler dyker dessutom själv upp i vissa sketcher, främst i rollen som sammanhållande programskapare och kommentator när en rollfigur överskrider någon sorts gräns.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om sammanhållande

Andra sätt att lära sig mer kring vad sammanhållande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sammanhållande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sammanhållande

 • Antal bokstäver: 14
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för sammanhållande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 23
 • Ordets poäng i Betapet: 26
 • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sammanhängande synonymt med sammanhållande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.