Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till samling

Här nedanför hittar du samtliga fyrtioen synonymer till samling.


Vad betyder samling

Sett till sina synonymer betyder samling ungefär hop eller grupp, men är även synonymt med exempelvis "anhopning" och "kollektion". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till samling. Vår databas innehåller även sju böjningar av samling, fem exempelmeningar på hur ordet samling kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av samling

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet samling.


Exempelmeningar för samling

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet samling kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Ett ihärdigt, tjattrande kvitter framförs i olika tonlägen, ofta kollektivt av en samling gråsparvar.  
 2. När polisen kom till platsen fann de en stor samling av människor och flera som har skadats av skott.  
 3. Kungen, själv målare, hade köpt en omfattande samling målningar av främst samtida nordiska konstnärer.  
 4. I parlamentsvalet landade partiet Nationell samling, före detta Nationella fronten, på drygt 13 procent.  
 5. Dessutom har Wildside Press släppt en samling med Lovecrafts brev till Fritz Leiber, Fritz Leiber and H.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av samling

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet samling.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "samling" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet samling förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till samling

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar samling.


Mer information om samling

Andra sätt att lära sig mer kring vad samling betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av samling är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om samling

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för samling i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är samling synonymt med både hop och grupp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.