Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till samlas

Här nedanför hittar du samtliga tjugo synonymer till samlas.Vad betyder samlas

Sett till sina synonymer betyder samlas ungefär hopas eller skockas, men är även synonymt med exempelvis "anhopa" och "mötas". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till samlas. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet samlas kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till samlas

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till samlas.

upplösa, skingra


Exempelmeningar för samlas

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet samlas kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Jag tror att vi kommer att se en uppgång i smittan nu när vi samlas igen i våra ordinära aktiviteter.  
 2. De 53 länderna som ingår i WHO:s Europaregion kommer att samlas för att diskutera skolornas öppnande.  
 3. Och avgörandet skjuts alltså på framtiden åtminstone i väntan på att fullmäktige samlas fysiskt igen.  
 4. Pengar samlas nu in till en belöning till den som lämnar avgörande tips så att gärningspersoner grips.  
 5. En av de grannar som samlas på Wahdah-gatan för att se förstörelsen med egna ögon är Samira Hanouna. .  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av samlas

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet samlas.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "samlas" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet samlas förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till samlas

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar samlas. Här kommer de tio första.


Mer information om samlas

Andra sätt att lära sig mer kring vad samlas betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av samlas är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om samlas

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för samlas i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är samlas synonymt med både hopas och skockas, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är upplösa en antonym till samlas.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.