Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till sällhet

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till sällhet.Vad betyder sällhet

Sett till sina synonymer betyder sällhet ungefär fullständig lycka, men är även synonymt med exempelvis "salighet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sällhet. Vår databas innehåller även tre böjningar av sällhet, en exempelmeningar på hur ordet sällhet kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av sällhet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sällhet.


Exempelmeningar för sällhet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sällhet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Hon hängde om hans hals, och han lutade sig framåt och viskade i hennes öra: Kan någon sällhet förliknas i ljuvhet med stulen fröjd?  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av sällhet

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet sällhet.


Mer information om sällhet

Andra sätt att lära sig mer kring vad sällhet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sällhet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sällhet

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för sällhet i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sällhet synonymt med både fullständig lycka och salighet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.