Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till röra om

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till röra om fördelade på två ordgrupper.Vad betyder röra om

Sett till sina synonymer betyder röra om ungefär blanda eller vispa, men är även synonymt med exempelvis "skaka om". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till röra om. Vår databas innehåller även tre motsatsord samt en exempelmeningar på hur ordet röra om kan användas i en mening.


Motsatsord till röra om

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till röra om.

lugna, stilla, mildra


Exempelmeningar för röra om

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet röra om kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Ministern skyller också kritiken mot de lägre volymerna på ”fiender till kungariket” som ”vill röra om bland allmänheten”.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Närmeord till röra om

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar röra om.


Mer information om röra om

Andra sätt att lära sig mer kring vad röra om betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av röra om är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om röra om

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är röra om synonymt med både blanda och vispa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är lugna en antonym till röra om.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.