Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till roligt

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till roligt.


Vad betyder roligt

Sett till sina synonymer betyder roligt ungefär kul eller skoj, men är även synonymt med exempelvis "skojigt" och "skojsamt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till roligt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet roligt kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för roligt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet roligt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. jag har jobbat i stall så det är så roligt att få se hästar här på travet igen, säger Monika Jonsson.  
 2. Jag har jobbat i stall så det är så roligt att få se hästar här på travet igen, säger Monika Jonsson.  
 3. Om skapandet av stycket sade Tamia: "Vi hade så roligt tillsammans att vi gjorde fyra låtar till ihop.  
 4. — Man har inte velat hoppats för mycket men det känns roligt, säger hon om badets potentiella framtid.  
 5. Samtidigt som vissa tycker det är roligt att spela padel, upprör planerna de som blir närmaste grannar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "roligt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet roligt förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till roligt

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar roligt.


Mer information om roligt

Andra sätt att lära sig mer kring vad roligt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av roligt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om roligt

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för roligt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är roligt synonymt med både kul och skoj, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.