Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ringa

Här nedanför hittar du samtliga femtioen synonymer till ringa.Vad betyder ringa

Sett till sina synonymer betyder ringa ungefär oansenlig eller föga, men är även synonymt med exempelvis "knapphändig" och "otillräcklig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ringa. Vår databas innehåller även åtta böjningar av ringa, fem exempelmeningar på hur ordet ringa kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ringa

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ringa.


Exempelmeningar för ringa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ringa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Att gödsel, framför allt kogödsel, varit ett bra bränsle, men som funnits i alltför ringa omfattning.  
 2. Det går också bra att lämna nyhetstips till samma mejl eller ringa till redaktionen på 0920-23 99 00.  
 3. Hon greps av polisen, fick sparken från sitt arbete och hennes vänner vågade inte längre ringa henne.  
 4. Domstolen ansåg att ett mord för en så ringa orsak inte kunde accepteras och dömde Anders till döden.  
 5. På Twitter skriver Donald Trump att han har för avsikt att ringa Sveriges statsminister Stefan Löfven.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av ringa

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ringa.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ringa" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ringa förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ringa

I vår databas över ord finns 18 ord som innehåller eller liknar ringa. Här kommer de tio första.


Mer information om ringa

Andra sätt att lära sig mer kring vad ringa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ringa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ringa

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ringa i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ringa synonymt med både oansenlig och föga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.