Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till rimlig

Här nedanför hittar du samtliga tjugosju synonymer till rimlig fördelade på två ordgrupper.Vad betyder rimlig

Sett till sina synonymer betyder rimlig ungefär skälig eller sannolik, men är även synonymt med exempelvis "tänkbar" och "acceptabel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rimlig. Vår databas innehåller även sex motsatsord, tre böjningar av rimlig, fem exempelmeningar på hur ordet rimlig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av rimlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet rimlig.


Motsatsord till rimlig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till rimlig.

osannolik, omöjlig, inte möjlig, otänkbar, omåttlig, överdrivenExempelmeningar för rimlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rimlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vi måste hitta en rimlig balans av åtgärder som inte gör mer skada än nytta, säger hon i Helgstudion.  
 2. Miljö- och byggnadskontoret har letat efter källan till utsläppet, men inte hittat någon rimlig förklaring.  
 3. Vi har en rimlig solidaritet mellan medlemsländerna och processerna ska bli snabbare, säger Ylva Johansson.  
 4. Ulf Kristersson menar att USA:s något tuffare tonläge gentemot mot Kina är mer rimlig än vad EU uppvisar i dag.  
 5. Vi går i så fall till val med samma listor som vi har nu, men det ska förstås också drivas en rimlig valrörelse.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av rimlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet rimlig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "rimlig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet rimlig förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till rimlig

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar rimlig.


Mer information om rimlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad rimlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rimlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rimlig

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för rimlig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rimlig synonymt med både skälig och sannolik, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är osannolik en antonym till rimlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.